Egy csendes hely a forgatagban

Lelkigondozók is várják a Protestáns Sokadalomra látogatókat

Rengetegen várják az augusztus 20-i hosszú hétvégét. Számtalan programot kínálnak országszerte és a fővárosban is, az egyik leglátogatottabb a budai Várban zajló többnapos programfolyam. A bámészkodás, vásározás, zenehallgatás és különleges gasztronómiai élmények helyett most valami egészen másra hívjuk fel a figyelmet. Egy szigetre az emberáradatban, egy csendes helyre a forgatagban, egy zugra, ahol a mélyebb találkozásnak, a megnyílásnak, az odafigyelésnek, a támogatásnak szeretnénk teret adni.

Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat

Fotó: reformatus.hu

Idén először lesz lehetősége az ünnepi hétvégén a budai Várba kilátogatóknak képzett lelkigondozókkal beszélgetni. A II. Protestáns Sokadalom napján, augusztus 19-én központi helyen, de a fesztivál sűrűjétől elkülönülve foglalkoznak a Gyökössy Intézet lelkigondozói a hozzájuk fordulókkal. Lehet, hogy valaki egyedül van az ünnep idején, egy kis változatosságot keresve megy el a programokra, és örömmel megosztaná valakivel, ami a szívét nyomja. Lehet, hogy valaki azon gondolkodik, hogy lelkigondozásra lenne szüksége, de még nem határozta el magát, hogy jelentkezik rá. Itt megtapasztalhatja, milyen a segítő beszélgetés. Lelki gondokkal, kapcsolati problémákkal, életvezetési kérdésekkel foglalkozni nem a gyengeség jele, hanem a lelkierőé. A Gyökössy Intézet arra hívja az érdeklődőket, hogy szakemberek segítségével vizsgálják meg legfontosabb kapcsolataikat, legyenek azok családiak, munkahelyiek, vagy akár az önmagukkal és Istennel való kapcsolatunk, hogy aztán együtt keressék meg a nehézségek leküzdéséhez szükséges lelki erőforrásokat.

PS_Instagram post

Jelentkezni az Ökumenikus Ifjúsági Iroda Kapisztrán téri sátrában lehet, a beszélgetések egy közeli épületben, csendes helyen, diszkréten történnek. Egy alkalom 50 perc, a szolgálat díjmentes. A Gyökössy Intézetről itt lehet tájékozódni: www.gyokossyintezet.hu